Research/Onderzoek

Current projects/Huidige projecten


Online onderzoek autisme en synesthesie

Dit onderzoek gaat over synesthesie bij mensen met autisme. Bij synesthesie werken de zintuigen op een bijzondere manier samen: synestheten zien bijvoorbeeld kleuren voor letters of voor muziek. Synesthesie en autisme komen vaak samen voor.
We willen onderzoeken of synesthesie samenhangt met specifieke andere aspecten van autisme. Daarom vragen we deelnemers om een korte vragenlijst in te vullen en daarna een synesthesietest te doen. Feedback ter verbetering van deze synesthesietest is ook van harte welkom.
Aan dit onderzoek kunnen mensen meedoen van 18+ die een autisme diagnose hebben, met of zonder synesthesie. Het onderzoek kost ± 30-45 minuten en 1 op de 10 deelnemers wint een Iris cheque ter waarde van €50,-
Hier vindt u het onderzoek: https://questions.socsci.ru.nl/index.php/819158?lang=nl

Muziek-kleur associaties

Bent u geïnteresseerd in muziek? Doe mee aan het onderzoek van mijn collega’s in België naar muziek-kleur associaties. Musici, niet-musici, synestheten en niet-synestheten kunnen meedoen. U vindt het onderzoek hier: https://www.psytests.be/tests/SynExperiment/


Genetica van spiegel-aanraking synesthesie

Welke genen zijn betrokken bij deze speciale eigenschap? Kijk voor meer informatie op de website van het onderzoek bij het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek of mail naar t.vanleeuwen at donders.ru.nl.